Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barackos-túrótorta

2012.03.19

 Piskóta :

6 tojás

12 dkg cukor

12 dkg liszt

sütőpor

Töltelék : 

3 ek.zselatin

50 dkg túró

1 citrom reszelt héja és leve

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

3 dl tejszín (ha 4 dl, az sem ront rajta)

3 dl natúr joghurt

25 dkg őszibarack

Díszítés :

1 cs. színtelen zselépor

2 db őszibarack (vékonyra szeletelve)

1 dl tejszín habbá verve

A piskótát a szokott módon megsütjük, és 3 lapra vágjuk. A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, és előzőleg pépesített őszibarackot. A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk. Hozzáadjuk a túrtós masszához. Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt. Az alsó tortalapot tálra tesszük, és tortakarikát rakunk köré. A töltelék  egy részét rákenjük, majd rárakjuk a következő tortalapot. Megint krém, majd piskóta. A tetejét is bekenjük, de azt csak vékonyan. Hűtőszekrénybe tesszük demedni. (Általában este készítem el, és másnap veszem le a tortakarikát, és díszítem. Így biztos megdermed.) A díszítéshez az őszibarackot nem kell meghámozni, mert úgy sokkal szebb. A vékony szeleteket virágszirom alakban a tortára fektetjük úgy, hogy körben hagyunk egy kis helyet a tejszínhabnak. A tortazselét a leírás alapján készítjük el, majd belülről kifelé haladva az őszibarackot bevonjuk vele. Kevés elég rá, a torta többi részére ne follyon. A torta oldalát bevonjuk az 1 dl tejszínből vert habbal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.